Nominatie Jeroen Meijerink Award nadert deadline

Deel

Gekopieerd

Ziekenhuisbestuurders met een duurzame track record kunnen nog tot en met 25 april genomineerd worden voor de Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap. De prijs wordt dit najaar uitgereikt.

De Jeroen Meijerink Award is een initiatief van oud-zorgbestuurder Cathy van Beek, adviesbureau SeederDeBoer, brancheorganisaties NVZ en NFU en vaktitel Zorgvisie. De initiatiefnemers willen met de prijs de transitie naar duurzame zorg een impuls geven. Met de award krijgen groene leiders niet alleen een podium, maar komt er ook ruimte om verder te inspireren en te stimuleren.

Pionier

De prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden chirurg Jeroen Meijerink, die naam maakte als pionier van duurzame zorg. Als afdelingshoofd operatiekamers, hoogleraar Innovatieve chirurgie en chirurg in het Radboudumc stond hij onder meer aan de wieg van het Landelijk Netwerk de Groene OK.

De prijs wordt uitgereikt aan een bestuurder die -in de geest van Meijerink- vooropgaat in het integreren van duurzame zorg binnen ziekenhuizen. Bij de beoordeling wordt gekeken naar vier criteria, te weten: leiderschap, impact, schaalbaarheid en innovatie.

Uitbreiding

Uit de inzendingen worden vijf genomineerden gekozen door een onafhankelijk expertpanel, bestaande uit Greet Prins, Cornelis Boersma, Jan Kremer, Corinne Ellemeet, Evelyn Brakema en Frank Willem Jansen. Daarna mogen de genomineerden hun duurzame prestaties toelichten ten overstaan van een onafhankelijke jury, bestaande uit Cathy van Beek (voorzitter), Jan Bout, Jacqueline Cramer, Rutger Jan van der Gaag, Aad Koster, Petra van Holst, Anke ter Horst, Michel van Schaik, Fransje Meijerink en Stijn Meijerink. De prijs staat bij de eerste editie open voor bestuurders uit de ziekenhuissector, maar breidt volgend jaar uit naar de langdurige zorg.

Bekijk dit artikel en meer op dutchhealthhub.nl

Gerelateerde artikelen