Het verhaal

Dutch Health Week
6 t/ 13 april 2025 | Stad en regio Utrecht

Een week vol gezondheid en zorg in het hart van Nederland 

Dutch Health Week is een jaarlijks evenement in stad en regio Utrecht. Een meerdaags event voor burgers en zorgprofessionals over gezondheid en zorg. Met cross-overs naar onderwijs, wetenschap, cultuur, musea, huisvesting, mobiliteit, horeca, voeding en sport.  

Domstad Utrecht bruiste tijdens Dutch Health Week van 7 tot en met 14 april 2024 een week lang als Heart of Health. De officiële opening was op zondag 7 april als onderdeel van Culturele Zondag op Jaarbeursplein. 

Koninklijke Jaarbeurs is initiatiefnemer van het event en organiseert samen met partners Utrecht Marketing, Utrecht Heart of Health en Rom Utrecht Region het evenement. Programmalocaties waren onder andere Utrecht Science Park, Galgenwaard, Jaarbeurs,  Centraal Museum en tal van kleinere locaties, zoals sportverenigingen en musea, in de binnenstad. 

Diversiteit van activiteiten

Dutch Health Week biedt een breed scala aan activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Dit jaar stonden het thema mentale gezondheid en fitheid centraal. 

Gezondheid in beweging
Tijdens de week kon je energieke fitnessklassen volgen of de prachtige groene plekken verkennen die Utrecht te bieden heeft. Je kon je laten inspireren door lokale experts die je begeleiden naar een actieve levensstijl. 

Proef gezondheid
Je kon deze week de smaak van gezondheid proeven met culinaire hoogstandjes gericht op voeding. Lokale chefs van restaurants Metro, Speys en Pleyn deelden hun geheimen voor een gezonde maaltijd die je zelf kon proeven. Je kon genieten van vier heerlijke gangen, inclusief bijpassende drankjes naar keuze. Of je kon komen proeven op de Foodmarket bij vakevent Zorg & food. Gelijktijdig kon je een lezing bezoeken van keynote sprekers als Ron Blaauw en Hugo Kennis op de Food Mainstage.   

Digitale Gezondheidsrevolutie

Verken de nieuwste innovaties op het gebied van digitale gezondheidszorg. Van gezondheidsapps tot virtuele consulten. Op de vakevents Zorg & ict en Zorg & facility  kon je ontdekken hoe technologie en facilitaire ondersteuning de toekomst van de gezondheidszorg vormgeeft. Daarnaast was vakevent Zorg & food dé ontmoetingsplek waar je in één bezoek gerichte informatie en inspiratie kon opdoen over alles rondom gezonde en duurzame voeding. Zorg & ict, Zorg & facility en Zorg & food vonden gelijktijdig van 9 t/m 11 april 2024 plaats in Jaarbeurs. Toegang was gratis. 

Ontmoetingen

Ontmoet de zorgprofessionals
Een opvallend kenmerk van Dutch Health Week is de actieve deelname van zorginstellingen. Ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra openden hun deuren waar burgers de zorgprofessionals konden ontmoeten. Je kon inzicht krijgen in de wereld van de gezondheidszorg door in gesprek te gaan met lokale zorgverleners en professionals. Je kon meer leren over de nieuwste ontwikkelingen in de sector en ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan een gezondere samenleving.  

Samensmelting zorg en cultuur
Nieuw dit jaar was de aansluiting van de cultuursector. Centraal Museum organiseerde een tentoonstelling voor zorgprofessionals waar alles draaide om mentale gezondheid.

Een uitnodiging voor de gemeenschap en de zorgprofessional

Doe mee aan deze unieke week vol gezondheid en zorg en zet de eerste stap naar een vitaal en gebalanceerd leven! Utrecht nodigt jou uit om deel te nemen aan een inspirerende reis naar welzijn. Ontdek hoe jij jouw (mentale) gezondheid naar nieuwe hoogten kunt brengen. Het merendeel van de evenementen was gratis. Jouw reis naar welzijn begint in de stad en regio Utrecht! 

Dutch Health Week wordt medemogelijk gemaakt door Jaarbeurs, Utrecht Marketing, ROM Utrecht Region, Economic Board Utrecht en Gemeente Utrecht.

Programma partners

Ambassadeurs