6 t/m 13 april 2025 – Dutch Health Week

Thema’s

Samen voor gezondheid

Dutch Health Week draait om inspiratie, verbinding, innovatie en kennis. Tijdens deze week zijn er tal van events en activiteiten rondom de onderstaande zeven hoofdthema’s. Mis het niet en doe van 6 t/m 13 april 2025 ook mee aan Dutch Health Week.

Cultuur

Cultuur is een bijzondere verbinder die een brug slaat tussen individu en gemeenschap. Het helpt ons anders te kijken, naar onszelf, maar ook naar anderen en het draagt bij aan zingeving, zelfvertrouwen en participatie. Dutch Health Week bouwt mee aan deze brug, met culturele activiteiten in alle soorten en maten. Kom en ontdek hoe cultuur jouw leven kan verrijken en verbinden met anderen.  

Thema cultuur

Beauty

Een gezonde geest huist in een gezond én verzorgd lichaam. Maak tijdens Dutch Health Week op een leuke en inspirerende manier kennis hoe gezondheid en welzijn samengaan, van ‘mental health’ tot de nieuwste wellness-behandelingen. 

Onderwijs

Gezondheid draait steeds meer om zelfzorg en zelfmanagement. Dutch Health Week geeft zorgverleners, zorgvragers en studenten inzicht in de zorg van de toekomst. Het ziekenhuis van morgen staat bij de burger thuis. Professionals werken in netwerken dichtbij huis en moeten flexibeler inzetbaar zijn door personeelstekorten en digitalisering. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden van ons allemaal, permanente opleiding en training.  

Beurzen en congressen

Tijdens Dutch Health Week is de stad en provincie Utrecht een week lang het kloppend hart van Nederland op het gebied van gezondheid en welzijn. In de onbetwistbareHeart of Health’ worden tal van nationale en internationale beurzen, seminars, masterclasses en congressen georganiseerd vanuit heel verschillende disciplines, met uiteindelijk één doel: elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen.   

Sluit ook aan bij Dutch Health Week

Organiseer jij tijdens Dutch Health Week 2025 een event of activiteit rondom één van de hoofdthema’s? Meld je dan hier aan.
Tegen een geringe bijdrage wordt je event op de website en in de agenda vermeld.

Eten & drinken

“Voeding is onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid. Een gezond gewicht en eetpatroon kunnen veel gezondheidswinst opleveren”, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 
Maak tijdens Dutch Health Week op verschillende locaties op een leuke en inspirerende manier kennis met gezonde voeding; van maaltijden en recepten tot producten en voedingstips. En ontdek hoe eten en drinken je vitaliteit kan verbeteren. 

Sport

Dutch Health Week brengt mensen in beweging. Bewegen verbetert je conditie, uithoudingsvermogen, bloeddruk en gewicht en vermindert de kans op ziekte, somberheid en dementie. Sport is daarvoor ideaal: het stimuleert, motiveert, daagt uit en brengt mensen samen. Ga nieuwe uitdagingen aan en ontdek hoe sport je gezondheid optimaliseert. 

Zorg & welzijn

De Nederlandse zorg staat internationaal bekend om haar hoge kwaliteit. Tijdens Dutch Health Week openen ziekenhuizen en zorginstellingen hun deuren voor publiek. Neem een kijkje achter de schermen, stel je vragen aan zorgprofessionals en maak kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg