AxionContinu zet deuren open tijdens Dutch Health Week

Deel

Gekopieerd

Ouderenzorgorganisatie AxionContinu zet tijdens Dutch Health Week de deuren wijd open. Bezoekers kunnen een lezing over palliatieve zorg bijwonen, meezingen met het dementiekoor of deelnemen aan een pubquiz.

Innovatie-adviseur Joris Vermeulen is blij met de kans die Dutch Health Week biedt. “Utrecht als heart of health, daar staan we als AxionContinu helemaal achter. Dutch Health Week is een mooie kans om aan heel Utrecht te laten zien hoeveel mensen hier met hart en ziel bezig zijn om de zorg te verbeteren.”

Hij vind het jammer dat als de ouderenzorg in het nieuws komt, dat vaak met incidenten is. “Het is leuk om nu eens te kunnen laten zien hoeveel mensen zich hier met veel passie inzetten voor de ouderen. Iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom.”

Sessie over palliatieve zorg

Tijdens Dutch Health Week vindt bij AxionContinu een interactieve sessie plaats over palliatieve zorg met experts uit de thuiszorg, het hospice en een geestelijk verzorger. Er komt aan de orde wat voor keuzes en mogelijkheden er zijn.

Vermeulen: “Er komt landelijk steeds meer aandacht voor palliatieve zorg. Steeds meer zorgprofessionals specialiseren zich hierin. Het is belangrijk dat iedereen hierover nadenkt. Wat wil je voor jezelf en voor je naasten?”

Zingen met koor 

Het alzheimerkoor Eigen Wijs houdt tijdens Dutch Health Week een open repetitie. Iedereen mag meezingen. Na de repetitie is er de gelegenheid om met de mensen achter het koor te praten over de winst van muziek. Ook wordt je meegenomen in de geschiedenis van het koor en wat er allemaal bij komt komen om een keer op te zetten en draaiende te houden.  Volgens Vermeulen is het geweldig om te zien wat muziek met mensen doet. “Als je samen zingt, vergeet je dat iemand lijdt aan dementie. Muziek zit ergens ver weg in het brein. Ook mensen van wie je het niet verwacht, blijken nog alle woorden van bepaalde liedjes te kennen.”

Pubquiz

In IJsselstein bij Steunpunt Buurzaam is donderdag 11 april om 13.30 een pubquiz. Dit steunpunt is nu ruim een jaar open. Volgens Vermeulen zijn er nu vier steunpunten die vanuit de locaties van AxionContinu een verbinding met de wijk maken. Er is een huiskamer voor ouderen, er zijn activiteiten en een mantelzorgsteunpunt. De pubquiz is een mooie gelegenheid om eens binnen te stappen en kennis te maken.

Bekijk dit artikel en meer op dutchhealthhub.nl

Gerelateerde artikelen