Dutch Health Week: week vol gezondheid en zorg

Deel

Gekopieerd

Van 7 tot 14 april is het weer Dutch Health Week. Op dit jaarlijkse evenement in stad en regio Utrecht staan gezondheid en zorg centraal. Er zijn volop events voor burgers en zorgprofessionals met cross-overs naar onderwijs, wetenschap, cultuur, musea, horeca, voeding en sport. 

Utrecht bruist tijdens Dutch Health Week van 7 tot en met 14 april 2024 een week lang als Heart of Health. De officiële opening is op zondag 7 april tijdens Culturele Zondag op het Jaarbeursplein.

Mentale gezondheid 

Dit jaar staan mentale gezondheid en fitheid centraal. Iedereen kan meedoen aan een fitness-les of de smaak van gezondheid proeven bij restaurants als Metro City Kitchen, Speys en Pleyn. Op 9, 10 en 11 april is er de Healthy Dinner Walk van Amusetour. Gezonde en duurzame voeding proeven kan ook op de Foodmarket die te vinden is op vakevent Zorg & food. Luister daar ook naar keynote sprekers als Erik Scherder, Ron Blaauw en Hugo Kennis.

Zorgevents

Voor zorgprofessionals zijn er tijdens Dutch Health Week volop events. Innovaties op het gebied van digitale zorg zijn te vinden op Zorg & ict.  Zorg & food is dé ontmoetingsplek waar bezoekers gerichte informatie vinden en inspiratie opdoen over gezonde en duurzame voeding. En op Zorg & facility zijn volop innovaties te vinden over bijvoorbeeld beveiliging, schoonmaak en gebouwbeheer. Zorg & ict, Zorg & facility en Zorg & food vinden gelijktijdig van 9 tot en met 11 april 2024 plaats bij Jaarbeurs. Toegang is gratis.

Tijdens Dutch Health Week vinden meer events plaats, zoals VeineDAGEN, de voormalige Supportbeurs. ActiZ, Fizi, Intrakop, NVTZ, NVZ en Rabobank organiseren een duurzaamheidscongres. Beslissers in de zorg krijgen er inzicht in en doen inspiratie op over de duurzaamheidsbeweging binnen een organisatie.

Zorgorganisaties

Voor het eerst organiseren zorginstellingen partnerevents tijdens Dutch Health Week. Ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra openen hun deuren. Koor Eigen Wijs van Axioncontinu, een koor voor mensen met dementie en hun begeleiders, houdt een open repetitie. Dezelfde organisatie organiseert een bijeenkomst over zorg in de laatste levensfase. Bij het Helen Dowling Instituut in Bilthoven is een open dag.

Cultuur

De Utrechtse cultuursector sluit aan bij Dutch Health Week. Centraal Museum organiseert een tentoonstelling voor zorgprofessionals met als thema mentale gezondheid. HKU biedt ontwerpers en kunstenaars in een expositie de kans hun visie op de uitdagingen waar gezondheid en welzijn voor staan.

Vierde editie

De Dutch Health Week is in het leven geroepen door Dutch Health Hub, een initiatief van Jaarbeurs dat tijdens de eerste online editie in 2021 is gelanceerd. Elk jaar sluiten meer partner events aan.

Locatie

Koninklijke Jaarbeurs is initiatiefnemer van het event. Medeorganisatoren zijn Utrecht Marketing, Utrecht Heart of Health en ROM Utrecht Region.  Het programma vindt overal in de stad plaats.

Locaties zijn onder andere Utrecht Science Park, Galgenwaard, Jaarbeurs,  Centraal Museum en tal van zorgorganisaties, sportverenigingen en musea in de binnenstad.

Het programma groeit nog iedere dag. Bekijk hier complete de agenda. Aansluiten met een eigen event? Ook dat kan. Vraag hier de brochure aan.

 

Bekijk dit artikel en meer op dutchhealthhub.nl

Gerelateerde artikelen