Nieuws

Dutch Health Week
6 t/ 13 april 2025 | Stad en regio Utrecht

Thema cultuur

Dutch Health Week overtreft verwachtingen met ruim 55.000 bezoekers

Utrecht, 18 april 2024 – Domstad Utrecht was afgelopen week het kloppend hart van mentale gezondheid en fitheid tijdens de Dutch Health Week. De organisatie en samenwerkende partijen kijken terug op een succesvolle editie met ruim 55.000 bezoekers. Van zondag 7 tot en met zondag 14 april vonden verspreid door de stad allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij bloedbank Sanquin tot verschillende zorgvakbeurzen bij Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens Culturele Zondag Beating Heart, gaf burgemeester Sharon Dijksma het startschot van de Dutch Health Week. Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: “Het bruiste in de stad, de interesse in activiteiten was enorm. We hebben samen met veel Utrechtse organisaties, van klein tot groot, een mooie basis neergelegd voor volgende edities.”

Lees meer

Bur­ge­mees­ter Dijksma opent deuren Dutch Health Week in Utrecht

Utrecht, 7 april 2024 – Vanmorgen heeft de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma samen met Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs) en Cor Jansen (directeur-bestuurder Utrecht Marketing) de Dutch Health Week feestelijk geopend. Domstad Utrecht bruist vanaf vandaag tot en met zondag 14 april als ‘Utrecht, Heart of Health’. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens Dutch Health Week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), open dag bloedbank Sanquin tot verschillende vakbeurzen.

Lees meer

Samenwerking tussen FC Utrecht en ROC Midden Nederland verlengd tijdens Dutch Health Week

Tijdens Dutch Health Week in de Jaarbeurs hebben FC Utrecht en ROC Midden Nederland hun samenwerking verlengd. Deze hernieuwde samenwerking is een krachtige stap in de richting van een vitaler Utrecht. Beide partijen zijn zich bewust van de belangrijke rol die zij spelen in de stad en provincie Utrecht, met ruim 20.000 studenten die actief zijn op allerlei niveaus en diverse spelers van FC Utrecht die een mbo-opleiding volgen bij ROC Midden Nederland.

Lees meer

Interview met bloedbank Sanquin Utrecht tijdens open dag in 'Aan Tafel!'- RTV Utrecht

Verslaggever Robert Jan Booij van RTV Utrecht gaat in gesprek met plasma donoren en Ellen Kloos, locatiemanager van de Powerbank Utrecht. Dé enige plasma only locatie van Sanquin. Leer meer over het verschil tussen plasma en bloeddonatie,  hoe het bij de juiste patiënten terechtkomt, en waarom plasma & bloed donors zo essentieel zijn. Vanaf minuut 08.30 is het hele interview van RTV Utrecht te beluisteren.

 

Beluister het volledige interview van RTV Utrecht

Programma partners

Programma partner

Ambassadeurs